Trainingsgroep junioren / senioren

De juniorengroep is voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 13 jaar t/m de leeftijd van 20 jaar. Vanaf 20 jaar ben je senior.

Een belangrijk punt in onze vereniging is het feit dat er voor ieder niveau en elke leeftijd plaats moet zijn. Iedereen traint samen, maar op
zijn en haar eigen niveau. Zo helpen we elkaar naar een hoger niveau en blijven de trainingen toegankelijk voor iedereen. Er wordt geen
onderscheid gemaakt.

De junioren en senioren trainen als één groep onder hoofdtrainer Aaldert Pol, Minnard Berkhoff en Marco Pol.

Trainingen

Zomer

In de zomer wordt door de groep de basis gelegd voor een goede winter en dit is dan ook een belangrijke trainingsperiode. Over het algemeen begint de zomer met een aantal weken van fietstrainingen voor een goede duurconditie. Langzamerhand wordt er stap voor stap specifieker getraind richting het schaatsseizoen.

De trainingen zijn:

Droog training/conditietraining in het bos bij Nijverdal en later in het bos bij Ommen.

Circuittraining bij Berkhof Sport en Bewegen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Wielrentraining.

Skeelertraining.

Winter

De wintertrainingen bestaan uit voornamelijk ijstrainingen. Elk winterseizoen wordt bij deze groep begonnen met een trainingskamp naar de gebruikelijke locatie, Erfurt in Duitsland. Dit trainingskamp is over het algemeen gepland in het weekend voorafgaand aan het reguliere seizoen in Enschede.

De trainingen op het ijs in Enschede zijn op maandag, woensdag en vrijdagavond. Je bent vrij om te kiezen hoe vaak en wanneer je wilt trainen.

Op dinsdagavond is er circuittraining bij Berkhof Sport en Bewegen om de kracht en het vermogen te onderhouden.

In het weekend wordt er door de wedstrijdrijders indien mogelijk één of meerdere wedstrijden geschaatst.

Talent

Binnen onze vereniging zijn er al verschillende talenten ontwikkeld en doorgestroomd, mede door een goede begeleiding vanaf de pupillen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: André Withaar als landelijke marathonrijder en Nederlands Kampioen bij de B-rijders. Marco Pol met deelnames aan Nationale Kampioenschappen en zelfs 2 maal Nederlands Kampioen op de korte baan en bij de 100m afstanden. Kars Jansman met top klasseringen op de NK’s voor junioren. Meerdere leden met deelnames aan Nationale Kampioenschappen voor junioren.

Momenteel zijn er ook verschillende leden opgenomen in baanselecties, gewestelijke selecties en commerciële ploegen. Daarnaast zijn er al verschillende deelnames van pupillen aan de Nationale Kampioenschappen bij de langebaan als de marathon geweest.

Wilt u meer weten? Neem dan hier contact met ons op.