Trainingsgroep pupillen

De Centrale Schaatstraining Vriezenveen hecht aan een goede aanwas. Talent moet worden ontwikkeld van jongs af aan. De pupillen van de vereniging hebben dan ook een voorname plaats binnen de vereniging met een eigen programma.

Binnen de pupillenvereniging is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen op alle vlakken. De pupillen maken vorderingen op verschillende gebieden, zoals schaatstechniek, coördinatie, samenwerking, reactievermogen, evenwicht, persoonlijke ontwikkelingen, doorzettingsvermogen, kracht, conditie en noem maar op.
Het complete aanbod van trainingen met het juiste programma en visie op het schaatsen zorgen ervoor dat de pupillen al jaren met plezier trainen en dat we vele talenten tot ontwikkelingen hebben laten komen.

Naast het ontwikkelen van talent door de trainingen, staat natuurlijk het plezier voorop binnen een groep van kinderen. In de zomer is er een trainingskamp en is er een gezamenlijke sinterklaasviering.

Zomertrainingen

De zomer heeft vooral als doel om de basisconditie, motoriek en coördinatie te ontwikkelen door verschillende trainingsvormen.

Er is een conditie/droogtraining en een skeelertraining op de skeelerbaan.

Naast de trainingen worden er verschillende skeelerwedstrijden georganiseerd waaraan de pupillen periodiek deel kunnen nemen.

Wintertrainingen

De winter bestaat uit ijstrainingen en sinds seizoen, 2013/2014 ook uit een circuittraining.

De circuittraining is op dinsdagavond bij Berkhof Sport en Bewegen in Westerhaar.

De ijstrainingen zijn op donderdagavond en zaterdagmorgen op de ijsbaan in Enschede.

De wedstrijden voor de pupillen zijn op zaterdag- of op zondagavond. De wedstrijden zijn langebaanwedstrijden op tijd en de marathons voor pupillen.


Wilt u hier meer informatie over? Neem dan hier contact met ons op.