Nieuwe website - CSV 3.0

Geschreven door postitief op 15 December 2013 in artikel nieuws

Sinds gisteren (zaterdag 14 december) is onze nieuwe website online. De website was ook hard aan vervanging want deze stamde alweer uit 2007, want ook het internet zit niet stil. Sinds 2007 zijn veel technieken en denkwijzen over het internet verandert en enkele daarvan zijn ook meegenomen in het ontwerp van de nieuwe website.

Al sinds CSV een website heeft is Thijm Post hiervan de webmaster geweest. Onze domeinnaam www.csvvriezenveen.nl is in 2004 geregistreerd en sinds toen is ook de eerste website online gegaan. In 2007 is versie 2 van de website online gegaan en nu dus versie 3.0. Versie drie is volledig opnieuw gemaakt, zowel wat betreft layout als wat betreft techniek. De layout, welke ontworpen is door Sander Popma (SPM-design), is nu responsive. Dit betekent dat de website er altijd goed uitziet, of je hem nu op de PC, tablet of smartphone bekijkt.

Wat techniek betreft draait de website nog steeds op php. Deze taal wordt veelal op het internet gebruikt en de meeste websites zijn hier ook mee geschreven. Wat er wel vernieuwd is, dat is het CMS (Content Management System) dat gebruikt wordt. De vorige website was volledig zelf geschreven, de huidige website is gemaakt met behulp van ExpressionEngine. Dit is een krachtig en flexibel CMS systeem waarmee website’s beheert kunnen worden. Anderen hebben dit al eens gemaakt en daarom hebben we dit niet zelf nog eens opnieuw gedaan. ExpressionEngine is niet te vergelijken met een systeem als bijvoorbeeld Wordpress, wat velen misschien wel kennen. Bij Wordpress is het voornamelijk configureren van een website, bij ExpressionEngine moet er ook echt nog geprogrammeerd worden. Daardoor ben je volledig vrij om je site te maken zoals je wilt. De techniek is gerealiseerd door Thijm Post (Postitief web services).

Op de oude website was er een gastenboek welke niet veel meer werd gebruikt. Het gastenboek is op deze website ook niet meer terug te vinden. Afmelden voor een training moet je nu rechtstreeks doen bij je trainer. Het is op de nieuwe website ook mogelijk om te reageren op nieuwsberichten. Dit doen we middels een systeem dat Disqus heet. Voordat je kunt reageren moet je eerst aanmelden met je Facebook, Twitter, Google+ of Disqus account. Indien je dus niet aan social media doet kun je bij Disqus een account aanmaken om te reageren. Reacties zullen niet direct online komen te staan, deze moeten eerst goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden. Het idee is dat we leden van CSV op een zo genoemde “whitelist” zetten, als je daar eenmaal opstaat zal je bericht wel direct online verschijnen.

Heb je opmerkingen over de website, dan kun je deze hieronder kwijt in een reactie. Wil je je reactie niet publiekelijk plaatsen, mail dan naar info@csvvriezenveen.nl.

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus