CSV Vriezenveen neemt deel aan Koninklijke Thialf Bokaal in Heerenveen

Geschreven door Minnard op 16 December 2013 in wedstrijdverslag
Verslag door: Britt Büter

Zaterdag 14 december was het weer tijd voor de jaarlijkse Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd in Heerenveen. Dit is een wedstrijd waarbij de snelste 40 van Nederland volgens de SARA-lijst (500/1000m) aan mee mogen doen. CSV was goed vertegenwoordigd met maar liefst 7 deelnemende leden.

Junioren C

Eva olde Hampsink, Watse Vermaning en Tim Provoost namen in de categorie junioren C deel en reden een 500 en een 1000 meter. Eva heeft een persoonlijk record ( PR ) gereden op de 1000 meter en ook Watse en Tim hebben prima gereden, maar helaas hebben zij niet hun PR weten te verbeteren. In het eindklassement was er voor Eva de 26e plek, voor Watse de 21e plek en Tim een nette 17e plek.

Junioren B

Daarna was het tijd voor de junioren B die ook een 500 en 1000 meter reden. Hier deden Nicole Woolderink, Marit Steunenberg, Britt Büter en Mike Huizenga mee. Mike en Marit zijn lid van CSV Vriezenveen, maar komen in wedstrijden uit voor de gewestelijke baanselectie. Nicole heeft netjes gereden, maar helaas geen PR’s voor haar. Britt Büter heeft een knappe PR gereden op de 1000m en ook Marit Steunenberg reed op deze afstand een PR. Mike eindigde op de 500m knap op een 6e plaats en in het eindklassement werd hij 9e. Nicole werd in het eindklassement 27e, Britt 15e en Marit 9e.

Coach Aaldert Pol was erg tevreden over zijn junioren en kan met vertrouwen kijken naar de volgende wedstrijden die nog komen.


Onderstaande film werd mogelijk gemaakt door Michel de Boer van Regio FM. Dank hiervoor!

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus