4 trainers van CSV op cursus

Geschreven door Minnard op 19 December 2013 in nieuws

Rina van Munster, Anne Nijhof, Anja Bos en Minnard Berkhoff gaan dit seizoen starten met een trainerscursus.

​Goed nieuws voor de vereniging: de cursussen voor schaatstrainers gaan komend seizoen plaats vinden in Enschede.

Wachten

Het was voor de trainers gedurende de zomer wel even afwachten. De inschrijvingen waren dan wel open voor de trainerscursussen in Enschede, maar zolang er niet genoeg deelnemers zouden komen kon ook de cursus niet doorgaan. Het geld was in veel gevallen al betaald, maar nog steeds was het voor Anne, Rina, Anja en Minnard afwachten.

Schaatstrainer / -coach niveau 3 ( ST-3)

Voor Anja en Minnard was er het snelst goed nieuws. Een berichtje op de website van de KNSB en op de website van de BC Twente gevolgd door een e-mail van de KNSB kwamen binnen met het goede nieuws. Met ingang van 8 januari gaat de cursus ST-3 van start. Inmiddels hebben Anja en Minnard de introductieworkshop al gehad en zijn ze enthousiast over wat komen gaat. Deze cursus zal de beide trainers op gaan leiden tot schaatstrainer niveau 3, vroeger trainer A genoemd. Anja, al in bezit van niveau 2, wil de cursus voornamelijk gaan volgen om voor de oudere pupillen van toegevoegde waarde te zijn. Daarnaast is dit een uitstekende mogelijkheid om de opgedane kennis te verfrissen, te toetsen en verder te ontwikkelen. Minnard heeft dezelfde drijfveren om de cursus te gaan volgen, maar heeft de ambitie om ook met de junioren en senioren aan de slag te gaan. De cursus is opgedeeld in verschillende blokken met workshops die variëren van EHBSO ( Eerste Hulp Bij Schaats Ongevallen) tot fysiologie en voeding en doping. Kortom, binnen een traject van een half jaar krijgen de trainers flink wat theorie en workshops voor de kiezen. Voor beide is dit een flinke uitdaging, maar enorm motiverend en leuk.

Schaatsleider niveau 2 (SL-2)

Anne en Rina ontvingen deze week de berichten via websites dat de cursus met ingang van januari in Enschede zal gaan starten. Dit is ook voor deze beide dames mooi nieuws aangezien de inschrijving al enkele maanden geleden was voltooid. Zowel Anne als Rina staan al wekelijks met pupillen op het ijs en hebben al enkele jaren ervaring in het training geven, maar het is tijd om deze kennis en ervaring te bundelen en te koppelen aan een diploma. De schaatsleider niveau 2 biedt zelfstandig trainingen, lessen en andere activiteiten aan vooral recreatieve sporters en jeugd in verenigingsverband. Voor Rina en Anne zullen dit de pupillen van CSV Vriezenveen zijn. De planning en inhoud van het programma zal in de komende weken bekend worden.

Uniek

Voor een vereniging als wij, is het erg uniek dat er 4 mensen bereid zijn om veel uren vrije tijd op te offeren om naast de reguliere verplichtingen ook de opleiding te gaan doen. Aan de andere kant is het voor de vereniging van groot belang dat er in de toekomst meerdere, gediplomeerde trainers zijn om de continuïteit van de vereniging op de lange termijn te kunnen waarborgen. Zonder trainers is er geen vereniging, en zonder trainers trek je als vereniging niet snel leden aan. Het doel van de vereniging is om talent, jong en oud te ontwikkelen. Trainers met kennis en ervaring zijn daarvoor nodig.

Anne, Rina, Anja en Minnard zullen jullie gedurende het opleidingstraject periodiek van een verslag voorzien zodat jullie de voortgang goed in de gaten kunnen houden.

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus