Pupillen CSV presteren goed op de Gewestelijke Kampioenschappen

Geschreven door Minnard op 06 January 2014 in nieuws

​De Gewestelijke Kampioenschappen voor de pupillen van de Centrale Schaatstraining Vriezenveen hebben de afgelopen weken plaatsgevonden. De jongens streden in Enschede om de prijzen en de meisjes mochten dit in Deventer doen.

Jongens

De jongens mochten het eerst knallen bij de kampioenschappen in Enschede. Rijders uit heel Gelderland en Overijssel kwamen naar Enschede om hier hun afstanden te mogen rijden. Voor de jongens pupillen waren dit de volgende afstanden:

- Pupillen F: 2 x 100 meter
- Pupillen D, E: 100 - 300 meter
- Pupillen C: 500 - 300 meter
- Pupillen B, A: 500 - 700 meter.

Namens CSV deden Joost Meijer ( pupil C ), Roman van der Aa, Max Rozendal, Jasper Oude Hampsink & Ewoud Nijkamp ( Allen pupil B ) mee aan dit toernooi. Joost eindigde in het klassement als 19e met een mooi PR op zijn 500 meter. Roman haalde een goede klassering met zijn 8e plek en twee persoonlijke records. Jasper, Max en Ewoud werden respectievelijk 18e, 19e en 20e in een deelnemersveld van meer dan 30 deelnemers. Ook voor deze heren waren er persoonlijke records op alle afstanden.

Anne Nijhof was achteraf dik tevreden over de heren, en terecht.

Meisjes

Eind december was het dan de beurt aan de dames om te vlammen. Normaal gesproken rijden ze geen wedstrijden in Deventer, dus de spanning vooraf was groot. De omstandigheden waren onvoorspelbaar en dit maakte het des te mooier. De dames mochten zich gaan opmaken voor de volgende afstanden:

- Pupillen F: 2 x 100 meter
- Pupillen D, E: 100 - 300 meter
- Pupillen C, B: 500 - 300 meter
- Pupillen A: 500 - 700 meter

Namens onze vereniging deden Tjitske Vermaning (E), Rachel Weijers (E), Nieka Hessing (D), Esmee Olsman (C), Annebet Dekker (B), Mette Bramer (B), Puck Knol (B), Jasmijn de Jonge (B), Naomi Weijers (B) en Lidia Tempert (A) mee.

De afstanden liepen voor de meeste rijders erg goed en er waren dan ook fantastische uitslagen. Bij de pupillen meisjes E werd Tjitske 2e in het klassement met een 1e plek op de 100 meter. Rachel eindigde in haar eerste schaatsjaar op een mooie 11e plek en een PR op de 300 meter. Voor Nieka is dit ook haar eerste schaatsjaar en ze eindigde op een mooie 19e plek met twee persoonlijke records. Bij de pupillen C ligt het niveau erg hoog en er werd daarom hard gereden. Esmee hield zich goed stand en haalde een 10e plek binnen en reed een persoonlijk record op haar 500 meter. Bij de pupillen B zijn wij als vereniging goed vertegenwoordigd. In het deelnemers veld van zo’n 30 meisjes, namen er vijf dames van CSV deel. Annebet eindigde op een 2e plaats in het klassement en zorgde daarmee voor het tweede podium voor vanavond. Mette reed in persoonlijke toptijd op de 500 meter en dankzij deze snelle tijd behaalde ze een mooie 5e plaats. Kort erachter eindigde Puck op een 8e plaats na twee degelijke ritten. Naomi en Jasmijn haalden de respectievelijke 15e en 17e plaats waarbij Naomi twee persoonlijke records bij kon schrijven.

Lidia mocht in haar kampioenschap rekenen op snelle tegenstandsters, maar ondanks dat haalde Lidia een 6e plaats binnen met tijden kort bij haar persoonlijke record.

Anja Bos kon als coach terugkijken op een mooi en geslaagd kampioenschap.

Annebet en Tjitske
Annebet en Tjitske

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus