Oud ijzer inzamelactie levert mooi bedrag op!

Geschreven door Minnard op 28 May 2014 in artikel nieuws

​Oud ijzer inzamelactie in combinatie met Bulters & Ekkel is zeer geslaagd

Voorbereiding

Al enkele maanden waren de bestuursleden van de Centrale Schaatstraining Vriezenveen druk met het organiseren van de actie voor het inzamelen van het oude ijzer en dergelijke. Er moest een locatie worden gevonden, voor het inzamelen op de betreffende dag. Daarnaast moest er afstemming komen tussen de sponsor Bulters & Ekkel en het bestuur van de vereniging. Allemaal gelukt. Uiteindelijk zijn er flyers gemaakt, is er op de sociale media flink gedeeld en geliked zoals op de Facebook pagina van CSV Vriezenveen. De dames hebben voor cake en koffie gezegd en de dag kon beginnen.

De dag van de inzameling

Uiteindelijk was het zover, de al gebrachte oud ijzer containers konden volgegooid worden met oud ijzer. In de weken voorafgaand aan de actie zijn er op het erf van de Fam. Berkhoff al de nodige mensen geweest om ijzer te brengen. Er was dan ook al een ruime hoeveelheid bij aanvang van de actie. De gehele ochtend werd er af en aan gereden met auto’s vol ijzer, elektrische apparaten en andere materialen wat ingeleverd kon en mocht worden. Binnenkort staan er foto’s online in het fotoalbum!

Opbrengst

De maandag na de inzameling is het oude ijzer dan ook direct gehaald door Bulters en Ekkel om geen risico’s te lopen wat betreft diefstal en dergelijke. Enkele uren later werd ik dan ook op de hoogte gesteld van de opbrengst van de actie. In totaal is er zo’n 4.000kg aan materiaal op gehaald:

  • 28 kilogram lood
  • 10 kilogram zink
  • 38 kilogram aluminium
  • 13 kilogram RVS
  • 7 kilogram gemengd messing
  • 25 kilogram gemengd rood koper
  • 3614 kilogram ijzer

Trots kunnen we zeggen dat we in totaal € 826,- hebben opgehaald. Dit is een grootse prestatie wat we als vereniging hebben neergezet.

Namens het bestuur wil ik iedereen die zich hier voor heeft ingezet dan ook van harte bedanken!

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus