Euregio schaatsweekend, Holland Cup, baanrecord en veel persoonlijke records

Geschreven door Minnard op 20 October 2014 in nieuws wedstrijdverslag

​Een succesvol Euregio schaatsweekend en goede tijden tijdens de wedstrijden

In het weekend van 19 & 20 oktober vond het Euregio schaatsweekend plaats. Daarnaast werden er weer wedstrijden verreden voor junioren en senioren.

Euregio weekend

Op zaterdag en zondag werd het 2e Euregio Schaatsweekend gehouden waar iedereen van 6 t/m 13 jaar zich voor kon inschrijven. Dit Euregio Schaatsweekend was bedoeld om de jeugd te laten proeven aan het schaatsen waarbij er clinics werden gegeven in lange baan, shorttrack, kunstrijden en ijshockey. Het bleek een enorm succes want al op de vrijdag voor aanvang waren alle clinics vol geschreven. Ook CSV had een stand waar men meer informatie over het schaatsen kon krijgen, zo gaven de leden Johanne Dekker, Anne Nijhof, Rina van Munster, Lisette Schoppink-Kruiskamp, Mayke Wetering, en Martin Bunt uitleg bij de informatie stand of gaven begeleiding aan de clinics. Update: CSV Vriezenveen heeft er nu al 3 nieuwe leden aan overgehouden.

Euregio Schaatsweekend
Euregio Schaatsweekend

Wedstrijd junioren en senioren

Tijdens het afgelopen weekend werden er schaatstraining wedstrijden georganiseerd door de baancommissie van de IJsbaan Twente in Enschede voor junioren en senioren. Aan de wedstrijden deden namens CSV mee Mike Huizenga, Tim Provoost, Britt Buter, Nicole Woolderink, Watse Vermaning, Lidia Tempert, Jeroen Schoppink , Berit Bramer en Eva Olde Hampsink. Er werden de volgende afstanden gereden 500, 1000, 1500. Berit reed op zowel de 500 als de 1000 meter een nieuw PR, Mike en Watse een PR op de 1000 meter, Lidia en Tim en Eva op de 1500 meter

Op 19 oktober werden er geen lange afstand wedstrijden gereden om reden dat er de Noord Oost competitie voor marathonrijders werd gereden. Deze wedstrijd in Enschede was voor deze competitie de start van het seizoen die uit totaal 10 wedstrijden bestaat en vervolgens wordt gereden in Groningen, Assen, Deventer, Heerenveen en Enschede. Aan deze marathon deden voor CSV mee bij de dames Esther Veldman en bij de heren masters 2 Berend Jan Meijerink.

Holland Cup

In het weekend van 11 en 12 oktober reed Kars Jansman lid van CSV maar uitkomend voor de Gewestelijke Selectie van de KNSB in de Gunda Niemann – Stirnemann Halle in Erfuhrt een nieuw PR op de 5000 meter van 6.45.45 dit was een flinke verbetering van zijn bestaande PR en kwalificeerde zich hiermee voor de eerste belangrijke landelijke selectiewedstrijd van het seizoen De Holland Cup 1 die zondagavond 19 oktober werd gereden in de Scheg in Deventer. De Holland Cup 1 is tevens de landelijke selectiewedstrijd voor het KPN NK afstanden op 31 oktober, 1 en 2 november in Thialf Heerenveen. Kars reed tijdens de Holland Cup een tijd van 6.57.40 op de 5000 meter en kwam hiermee op plaats 20.

Baanrecord

Aan de baanwedstrijden in Dronten in het Leisure World Ice Center heeft Annebet Dekker meegedaan bij de A pupillen op de 500 en 1000 meter. Op de 1000 meter reed Annebet een nieuw baanrecord bij de meisjes A-pupillen in een tijd van 1.36.72.

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus