Geslaagd pupillenkamp, marathon en snelle tijden!

Geschreven door Minnard op 27 October 2014 in nieuws wedstrijdverslag

​Afgelopen weekend vond er een pupillenkamp plaats, maar natuurlijk werden er ook wedstrijden gereden in Enschede.

De inmiddels jaarlijkse traditie van een pupillenkamp vond ook in 2014 zijn voortgang. Het weekend van 24 oktober werd er vanaf de vrijdag tot en met de zaterdag een kamp georganiseerd voor de pupillen. Verder werden er weer klasse wedstrijden gereden in Enschede door de junioren en senioren.

Pupillenkamp

Foto met de gratis gekregen bidons!
Foto met de gratis gekregen bidons!

In het weekend van 24 en 25 oktober werd er voor de pupillen een kamp georganiseerd. Vrijdag 24 oktober begon om 5 uur het trainingskamp voor de pupillen van de Centrale Schaatstraining Vriezenveen met een uitgebreide droogtraining, waarin gewerkt werd aan coördinatie en snelheid. De verdere avond bestond uit sportieve en creatieve activiteiten. Zaterdagochtend rond 6 uur (!) ging de wekker. Na een knus ontbijtje volgde de gebruikelijke schaatstraining op IJsbaan Twente in Enschede. Speciaal was dat de training voorzien werd van een videoanalyse. Spannend en leerzaam. Als bijzondere extra training werd er urenlang geklommen bij Arqué, in de klimhal: spannend en heel in-spannend. Na de lunch was er de super gezellige Bonte ‘Middag’. Om 5 uur eindigde, na 24 uur sporten en plezier, het trainingskamp.

Wat overblijft zijn tientallen foto’s met stralende gezichten, koppies vol leuke herinneringen en een nog hechtere pupillen-schaatsgroep bij CSV Vriezenveen.

Wedstrijdverslag

Klassewedstrijd, zaterdag 24 oktober 17.00

Tijdens het afgelopen weekend werden er schaatstraining wedstrijden georganiseerd door de baancommissie van de IJsbaan Twente in Enschede voor, junioren en senioren. Aan de wedstrijden deden namens CSV mee Esmee Companjen, Lieke Dasselaar, Nicole Woolderink, Gert Jan Meijer, Michel Platjes, Jeroen Schoppink, Lisette Schoppink-Kruiskamp en Tim Provoost in de afstanden 500, 1000, 1500 en 3000 meter

Lieke, Nicole en Gert Jan reden op de 500 en 1000 meter een PR en Tim Provoost een PR op de 3000 meter een PR (een PR of ook wel PB genoemd is een Persoonlijk Record ). Een PR is de kortste tijd die iemand persoonlijk ooit over een bepaalde afstand heeft gereden)

Supersprint

In de Super Sprintafstanden 100 en 300 meter deden mee Lidia Tempert, Eva Olde Hampsink, Berit Bramer, Britt Büter, Watse Vermaning, Minnard Berkhoff en Adrian Egas

Lidia, Berit, Watse reden een PR op de 100 en 300 meter, Minnard reed op de 300 een nieuw PR van 26.93 seconden

Het Super Sprint kampioenschap bestaat uit tweemaal een 100 meter en tweemaal een 300 meter gereden op één dag. De tijden worden vervolgens rechtstreeks bij elkaar opgeteld om tot een eindklassement te komen. De tijden worden niet eerst naar een bepaalde tijd omgerekend zoals bij de meeste allroundtoernooien gebruikelijk is. Voor het rijden van de Super Sprint is het belangrijk dat je goed kunt starten, met name de eerste slagen na de startlijn is bepalend voor het resultaat want je hebt niet de tijd een misslag goed te maken in de volgende tijdsduur want over de 100 meter heb je circa 10 seconden en over de driehonderd maar circa 30 seconden de tijd. Er worden voor de Super Sprint twee wedstrijden op clubniveau gereden als selectie voor de gewestelijke kampioenschappen die later in het seizoen worden gereden.

Marathon

Op zondagavond werd er de Ten Tusscher jeugdmarathon gereden over een afstanden van 5, 7, 8, 10 en 12 ronden voor verschillende pupillen en junioren groepen, hier deden voor CSV aan mee Esmee Olsman, Mette Bramer, Puck Knol, Roman van der Aa, Lidia Tempert, Eva Olsman, en Watse Vermaning

Ieder in haar of zijn discipline veroverden zij de volgende plaatsen waardoor het voor CSV weer zeer geslaagde wedstrijden waren, Esmee veroverde plaats twee, Puck plaats drie , Mette werd vijfde, Watse werd vierde, Roman kwam op plaats drie, Eva werd tweede en Lidia werd kampioen van de avond door de eerste plaats te veroveren.

De cyclus van de Ten Tusscher jeugdmarathon bestaat dit jaar uit 4 wedstrijden voor pupillen A/B/C en Junioren C. Behalve een klassement voor deze competitie zijn er voor de Junioren C ook plaatsen voor het NK Jeugdmarathon op 21 februari 2015 in Breda te verdienen. Pupillen A/B kunnen zich door de Ten Tusscher Jeugd Competitie plaatsen voor een nationale finalewedstrijd in Hoorn op 21 februari 2015.

Na de Ten Tusscher marathon werd er de Twentse recreanten Marathon gereden over 50 ronden (20 Kilometer), voor CSV deed hieraan mee Joop Büter. Joop veroverde plaats 7 achter 2 rijders die al in het begin van de wedstrijd een ronde voorsprong hadden gepakt en 4 andere rijders die samen met Joop de kopgroep vormden, Joop was met deze uitslag zeer tevreden en noemde zich in deze groep waar ook B rijders uit de KNSB selectie meededen de best of de rest.

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus