Pupillenwedstrijden, deelname aan WK en een baanrecord

Geschreven door Minnard op 03 November 2014 in nieuws wedstrijdverslag

​Wedstrijdverslag van de pupillenwedstrijd, de wedstrijd voor junioren en senioren en een bijzonder plan van Jeroen Schoppink.

Afgelopen weekend werd er weer hard gereden in Enschede. De pupillen reden hun tweede wedstrijd van het seizoen, gevolgd door een wedstrijd voor junioren en senioren. Daarbij maakte Jeroen een wel erg mooi plan openbaar.

Pupillenwedstrijd en baanrecord voor Annebet

Tijdens het afgelopen weekend werden er schaatstrainingswedstrijden georganiseerd door de baancommissie van de IJsbaan Twente in Enschede voor pupillen,junioren en senioren. Aan de wedstrijden voor pupillen deden namens CSV mee Annebet Dekker, Max Rozendal, Marieke van Heun, Ewoud Nijkamp, Bo Hekkelman, Jasmijn de Jonge, Naomi Weijers, Puck Knol, Sam Brinkman, Joost Meijer, Esmee Olsman, Rens Reinders, Rachel Weijers, Sven van Heun, en Lieve Bunt. De wedstrijden gingen over de afstanden 100, 300 of 500 meter en in totaal namen er vanuit alle verenigingen uit de regio er 166 pupillen aan deel. Annebet, Max, Jasmijn, Puck, Sam en Sven verbeterden hun PR op de 500 meter. Annebet, Puck en Esmee verbeterden hun PR op de 300 meter. Annebet reed de afstand in maarliefst 27.99 seconden. Dit is een nieuw baanrecord in Enschede bij de A pupillen voor Annebet. Rens , Marieke en Rachel verbeterden hun PR op de 100 meter.

Junioren

Aan de wedstrijden voor junioren en senioren deden mee: Berit Bramer, Brit Buter, Tim Provoost, Nicole Woolderink, Mike Huizenga, Watse Vermaning, Jeroen Schoppink, Kars Jansman, Eva Olde Hampsink en Lidia Tempert. Voor hun gingen de wedstrijden over de 500, 1500 of 3000 meter.

Berit Bramer
Berit Bramer


Berit had een PR van 2.41.53 staan en reed dit weekend een nieuw PR van 2.35.04. Een verbetering van 6.5 seconden wat uitzonderlijk genoemd mag worden!

Jeroen Schoppink

De kalender van de internationale wedstrijden voor masters is grotendeels vastgesteld. Binnen deze kalender vinden de WK allround en de WK sprint voor masters plaats. De WK masters allround wordt gehouden in Calgary (Canada) en de WK masters sprint wordt gehouden in Kolomna (Rusland). Op de WK masters allround wordt er de 500, 1500 en de 3000 meter gereden. Deze wedstrijden worden georganiseerd door MCLN (Master Circuit Langebaanschaatsen Nederland).

Jeroen Schoppink (senioren) heeft zich ingeschreven voor het Wereld Kampioenschap masters welke worden gehouden in Calgary van 6 t/m 8 februari 2015. De masters wedstrijden gelden vanaf een leeftijd van 30 jaar en ouder, een ouderdomslimiet is niet ingevoerd enkel een tijdslimiet voor bepaalde afstanden in bepaalde leeftijdsklassen. Om mee te mogen doen moet je die limieten dit seizoen hebben gereden. De sluitingstijd voor inschrijving is 1 november. De sluitingstijd voor het behalen van de limieten is 1 december. Jeroen heeft inmiddels voor alle afstanden ruim aan de limieten voldaan. Uiteindelijk is de SARA lijst (landelijk klassement) op 29 december bepalend wie er allemaal naar het WK gaan. Om genomineerd te worden moet er op de 500 en de 1500 meter een bepaalde limiet gereden worden. Daarnaast zijn er leeftijdsklassen ingericht vanaf 30 jaar en ouder, oplopend met vijf jaar. Jeroen valt in de leeftijdsklasse van 30 t/m 35 jaar. Voor deze leeftijdsklasse is de volgende limiet vastgesteld. Op de 500 meter is dat 43 seconden en voor de 1500 meter is dat 2.12.00 minuut. De tijden die Jeroen dit seizoen al gereden heeft zijn op de 500 meter 39.51 seconden en op de 1500 meter 1.59.13 minuut.

Om in goede conditie te blijven tot aan de wedstrijden wordt er door Jeroen drie keer per week getraind en ieder weekend voor zover mogelijk een wedstrijd gereden om zijn ervaring verder uit te breiden. Dit alles onder begeleiding van onze eigen trainer Aaldert Pol.

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus