Annebet Dekker derde bij het Internationaal Pupillen Toernooi

Geschreven door Minnard op 28 November 2014 in nieuws wedstrijdverslag

‚ÄčANNEBET DEKKER DERDE BIJ HET INTERNATIONAAL PUPILLEN TOERNOOI

Internationaal Pupillentoernooi

Op zaterdagmorgen werd er door de Deventer IJsclub (DIJC) een internationaal pupillen toernooi georganiseerd waaraan pupillen uit Duitsland en Nederland deelnamen. Namens CSV mochten Annebet Dekker, Esmee Olsman, Sven van Heun, Nieka Hessing, Rens Reinders en Roman van der Aa meedoen. Esmee en Annebet (pupil meisjes A) reden beide een PR op de 500 meter en Annebet ook op de 700 meter, hiermee werd Annebet derde bij de meisjes van de in totaal 144 deelnemers van 24 verschillende clubs.

Gewestelijke Kampioenschappen Allround

Op zaterdagavond werd er door de Deventer IJsclub (DIJC) de gewestelijke kampioenschappen voor C & B junioren georganiseerd. Namens CSV deden Lidia Tempert, Eva Olde Hampsink, Berit Bramer, Britt Buter, Nicole Woolderink, Watse Vermaning en Tim Provoost mee. Lidia reed op de 500 een PR en werd hiermee kampioen bij de meisjes C. Eva reed op de 1500 een nieuw PR van 2.24.63.

Watse Vermaning
Watse Vermaning

Ook op zaterdagavond werd er de Noord-Oost competitie gereden maar dan op de IJsbaan Twente in Enschede. Kars Jansman schaatste de 1500 meter en de 5 kilometer. Op de 1500 meter werd hij zesde in een tijd van 1.47.60 en op de 5 kilometer behaalde hij de eerste plaats in een tijd van 6.54.50. In het algemeen klassement werd Kars tweede. Deze Noord Oost competitie is tevens een selectiewedstrijd voor het NK.

Later op de avond werd er nog een trainingswedstrijd georganiseerd door de BC Twente waar Nienke Hinsenveld en Jeroen Schoppink aan meededen. Tijdens deze wedstrijd verbeterde Jeroen zijn PR op de 3000 meter in een tijd van 4.21.28, wat een verbetering was van zijn oude PR van ruim 4 seconden.

Zondagavond is er ook een trainingswedstrijd gereden in Enschede. Watse Vermaning, Lidia Tempert, Max Rozendal, Jasmijn de Jonge, Mette Bramer, Annebet Dekker, Mike Huizenga, Kars Jansman en Roman van der Aa deden hieraan mee. De wedstrijden gingen over de afstanden 500 meter,700 meter, 1000 meter en 1500 meter. Dat de avond succesvol was bleek wel uit de persoonlijke records die er weer gereden werden. Jasmijn, Mette, Roman en Max reden een PR op de 700 meter en Roman, Mette en Watse op de 500 meter. Op de 1500 meter was er wederom een PR voor Watse en Annebet schaatste een mooi PR op de 1000 meter.

Lidia die op zaterdag tijdens de gewestelijke kampioenschappen al een PR op de 500 meter reed, presteerde deze avond weer een PR op de 500 meter van 45.28 en een PR op de 1500 meter van 2.17.91. Lidia is junior C en bewees dit weekend dat zij een flinke stijgende lijn heeft in haar prestaties.

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus