CSV levert een nationaal en een wereldkampioen.

Geschreven door Minnard op 15 February 2015 in nieuws wedstrijdverslag

​CSV levert nationaal en wereldkampioen

Goede prestaties in Groningen.

Op de schaatsbaan Kardinge in Groningen werd Annebet Dekker, pupil bij de Centrale Schaatstraining Vriezenveen, op 24 januari op de 500 meter met een persoonlijk record van 43.41 seconde nationaal kampioen op deze afstand. Samen met haar tijd van 1.31.50 op de 1000 meter leverde dat een bronzen medaille op in het algemeen klassement.

Het weekend daarna schaatste Kars Jansman bij de strijd om de Grunobokaal in Groningen naar een tweede plaats in het eindklassement.

Jeroen Schoppink wereldkampioen Masters in de categorie 30-35 jaar.

Vanaf november 2014 waren de trainingen van Jeroen gericht op deelname aan het WK voor Masters op de ijsbaan in het Canadese Calgary, een van de snelste banen ter wereld. Zijn PR (37,66) zorgde voor winst op de 500 meter. Met een wereldrecord op de 1500 meter (1.52.70) en een verbetering van zijn PR met maar liefst 15 seconden op de drie kilometer (4.06.11) nestelde Jeroen zich aan de top van het algemeen klassement.

En ondanks een hindering op een wissel tijdens de 5000 meter was de tijd van 7.36.91 voldoende voor het wereldkampioenschap van deze Vriezenveense schaatser!

Jeroen Schoppink krijgt de prijs uit handen van oud wereldkampioene LeMay
Jeroen Schoppink krijgt de prijs uit handen van oud wereldkampioene LeMay

Aaldert Pol krijgt gouden schaats.

70 jaar en nog wekelijks vier keer per week op het ijs in Enschede om met de junioren van CSV te werken aan verbetering van conditie en prestaties. Dat Aaldert daarnaast ook leiding geeft aan de trainers van de andere CSV-groepen en al jarenlang zorgt voor licenties was voor CSV aanleiding hem op zijn verjaardag in de bloemetjes te zetten en te eren met een gouden schaats.

Reacties mogelijk gemaakt door Disqus